Komplexný instantný rastlinný proteín z vyváženého pomeru hrachovej, ryžovej a konopnej zložky s minimálnym podielom tuku. Určený pre pokrytie špeciálnych stravovacích režimov. Ideálny na doplnenie aminokyselín v detoxikačných kúrach, kde je limitovaný podiel živočíšnych bielkovín vzhľadom na čas ich rozkladu v tráviacom trakte. Vhodný ako olovrant či večera po tréningovej záťaži. Vhodný pre vegetariánov, vegánov bez obsahu laktózy a lepku. Vhodný na úpravu telesnej hmotnosti ako aj zlepšenie zdravotného stavu. Svojou lahodnou škoricovo – kakaovou chuťou je vhodný na prípravu sladkých dezertov či prvá pomoc v prípade akútneho hladu.
Rastlinná forma proteínov bez prítomnosti sóje. Pozostávajúci z hrachovej zložky, bohatej na esenciálne aminokyseliny – leucín, izoleucín, valín ako aj cenné železo. Ryžová zložka je zdrojom BCAA pričom je získavaná z hnedej ryže so zvýšeným podielom proteínov. Konopná zložka obsahuje okrem esenciálnych aminokyselín aj zvýšný podiel horčíka a prospešnej vlákniny.
Dávkovanie: Vegan proteín je chutný, vhodný na každodenné použitie. Odporúčame dávkovať podľa druhu diétneho obmedzenia aj vo viacerých dávkach (po 35g rozpustených v 250 ml vody / rastlinnom mlieku v čistom zložení) rovnomerne rozložených počas dňa. Napríklad náhrada desiaty alebo olovrantu, po tréningu či v v prípade náhlaho hladu. Tým že obsahuje veľmi málo tukov a cukru, je vhodný aj večer pred spaním. Týmto je zabezpečený vyrovnaný prísun proteínov v rámci dňa. Odporúčané množstvo prijatých bielkovín predtavuje 1g / 1kg aktívnej svalovej hmoty ( nie celkovej hmotnosti)
Nutričné informácie | 100 g | 30 g | RVH % |
Energetická hodnota | 1657 kJ (392 kcal) | 497 kJ ( 118 kCal) | 5,9 |
Tuky | 3,85 g | 1,15 g | 1,65 |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,7 g | 0,5 g | 2,55 |
Sacharidy | 31 g | 9,3 g | 3,6 |
Z toho cukry | 0,5 g | 0,15 g | 0,15 |
Z toho alkoh. cukry | 21,5 | 6,45 g | ** |
Vláknina | 2 g | 0,6 g | ** |
Bielkoviny | 57,15 g | 17,15 g | 34,3 |
Soli | 10 mg | 3 mg | 0,05 |
Náš Tip: Veľmi vhodné je využiť ho na prípravu dezertov, náhladu lepkovej múky pri pečení ako aj do smothie. Svojou chuťou a konzistenciou zvláčnuje zmes na pečenie a v určitom množstve nahradí v dezertoch sacharidovú zložku, zvýši príjem proteínov na popoludňajší dezert.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.